Elementi web sajta

Izrada web sajta

Web dizajn - izrada sajta

Sve što ste oduvek želeli da znate o

izradi web sajta i web dizajnu,

ali niste imali koga da pitate...
Izrada internet web stranica, Srbija, Beograd, Obrenovac

Elementi web sajta

Koji elementi se mogu naći na web sajtu

Slike, tekstovi i navigacija (MENU) su praktično neizostavni elementi svakog web sajta. Pored toga na web sajtu se mogu naći i drugi elementi kao na primer: animacije, intro, logo, baneri, linkovi, forme, slideshow, pretraživač web sajta, kalendar, video, muzika, chat, brojač poseta, online igrice, download sekcije... pa sve do online dizajniranja određenih proizvoda. Ne možemo ih ovde sve ni nabrojati, a kamo li opisati, zato ćemo se pozabaviti samo najvažnijm i najčešće korišćenim elementima.

Navigacija, odnosno MENU

Sigurno Vam je poznato da su linkovi "hiper" veze ka drugim stranicama ili drugim sajtovima. Navigacija ili MENU ili navigacioni meni je u stvari skup linkova koji međusobno povezuju stranice web sajta. MENU je najverovatnije najvažniji element svakog web sajta i nejčešće se nalizi na svim stranicama web sajta.

Karakteristike navigacije
Navigacija na web sajtu mora biti pregledna, laka za korišćenje i da omogućava korisniku da sa što manje klikova dođe do željene stranice. Kada je god to moguće, dobro je rukovoditi se principom da korisnik sa bilo koje stranice može otići na bilo koju drugu stranicu samo jednim klikom. Treba izbegavati otvaranje drugih stranica u novom prozoru, novom tab-u ili pop-up prozoru.

Pozadine menija

Tekstualni MENU veoma često kao pozadinu ima neku sličicu što navigaciji daje mnogo lipši izgled. Upotrebljavamo više naziva za ovu dugmad, pa se može sresti: dugme za meni, dugmad za navigacioni meni, podadine menija, pozadine navigacije, menu pozadine... i tako dalje.

U donjoj tabeli možete preuzetu priličan broj pozadina za menu, besplatan download pozadina za meni, odnosno pozadina za bavigaciju na web sajtu.